VELKÝ PŘEHLED ŠTĚTCŮ NA LÍČENÍ: ŠTĚTCE NA MAKE-UP

Tentokrát se podíváme na zoubek kosmetickým doplňkům, které by neměly chybět v žádné make-up výbavě – štětcům na líčení. Představíme si několik základních typů v různých cenových variantách, tak aby si vybral opravdu každý, a stručně si povíme, jak s jednotlivými štětci pracovat. A abychom Vás netrápily dlouhými slohy, uděláme z toho seriál.

Štětec na make-up je nejtěžší volba

Přemýšlíte, který štětec si vybrat? Rádi vám poradíme!

Přemýšlíte, který štětec si vybrat? Rádi vám poradíme!

Hned na začátek si probereme štětce na make-up neboli foundation brush, které jsou nejtěžší volbou. Někdo je zvyklý nanášet make-up prsty, někdo houbičkou, někdo štětcem takovým a druhý zase makovým. Takže právě zde dochází k největším diskuzím a rozepřím. My však doporučujeme používat jednoduše to, co je vám nejpohodlnější!

Ale zkuste alespoň jednou aplikaci make-upu štětcem, a uvidíte, že nebudete litovat.

 

FLAT TOP KABUKI – tenhle máme nejradši!

Flat top kabuki štětce jsou velmi husté a mají rovně střižené chlupy do kulata. Perfektní si poradí s jakýmkoliv make-up produktem. Skvělým pomocníkem Vám tedy bude k nanášení tekutého i minerálního make-upu a s naprostým klidem zvládne i ty tuhé produkty. Používáte BB krém? I ten můžete nanést pomocí tohoto skvělého štětce. Není problém s ním nanést i rozjasňovače nebo třeba tvářenku. Záleží tedy na Vás! Primární určení je však na minerální a fluidní produkty.

Nanášení je jednoduché, rychlé a precizní. Vámi vybraný produkt tak během chvilky zapracujete do pleti, vrásek i póru. Vše je skryto a žádné čmouhy. Přesně takhle to chceme, a proto flat top kabuki doporučujeme na plné čáře!

A ptáte se jak s takovým štětcem pracovat? Vtlačováním a poté krouživými pohyby. Tímto jednoduchým trikem docílíte perfektního sjednoceného vzhledu. Pro lepší představu doporučujeme zkouknout nějaký tutorial. :-)

Tip:                                                                                                                                                                                Před použitím povrch štětce jemně navlhčete! Zabráníte tak přílišnému vsáknutí make-upu. Stručně řečeno, štětiny nepohltí zbytečně moc produktu.

Doporučujeme:

PetraLovelyHair Flat Top, 195 Kč

Hakuro H50, 229 Kč

Mary Kay Brush, 230 Kč

Sigma F80, 632 Kč

 

STIPPLING BRUSH – dokonalé krytí

Potřebujete dokonalé krytí? Tak to jednoznačně sáhněte po štětci s označením stippling brush. Takovýto typ štětce se skládá ze dvou druhů vláken neboli chlupů. Jedny jsou kratší, druhé delší a většinou jsou i barevně rozdílné. Se stippling štětcem docílíte tzv. airbrush efektu. Pleť je tedy vyhlazená, sjednocená, prostě dokonalá. Velkou výhodou je i možnost vrstvení, pokud vás tedy trápí nedostatky, pigmentové skvrny, flíčky po akné a podobně, s tímto štětcem je dokonale zamaskujete i s méně krycím make-upem.

Znáte Samanthu Chapman a její Stippling Brush? Pokud ne googlujte značku Real Techniques!

Znáte Samanthu Chapman a její Stippling Brush? Pokud ne googlujte značku Real Techniques!

Někomu by silné krytí mohlo vadit, ale věříme, že spoustu z vás jej opravdu ocení. Stippling má i jednu nevýhodu a to konkrétně to, že do sebe dokáže vcucnout ohromné množství produktu. Takže pozor na to!

Se stippling brushem nanášíme produkt pomocí jemného „vťupkávání“ (vhodnější slovo nás opravdu nenapadlo, i když odborníci používají výraz „tupování“). Perfektního finiše pak docílíme malými a pevnými krouživými pohyby.

Tip:                                                                                                                                                                    

Doporučujeme používat lehké a hodně tekuté produkty! Nejlepší stippling v poměru cena/výkon nabízí Samantha Chapman se svou značkou Real Techniques!

 

Doporučujeme:

Real Techniques stippling Brush, 10$ – tohle prostě musíte mít!

MAC 187 Duo Fiber Face Brush, 42$

 

KLASICKÉ ŠTĚTCE – ploché a zúžené se dostanou kamkoliv

Třetí typ štětců patří asi mezi ten nejznámější. Má plochý a ke konci zúžený tvar, který se dokonale dostane do těžko dostupných míst, jako je třeba okolí nosu. Svým tvarem vám tento štětec může připomínat malé pádlo. J Je vhodný pro jakékoliv textury make-upu, takže ať už se jedná o tekuté či kompaktní, všechno zvládne. Finiš je přirozený a pochválit musíme také snadnou a rychlou manipulaci.

Klasický make-up štětec se dostane i do těžko dostupných míst vašeho obličeje.

Klasický make-up štětec se dostane i do těžko dostupných míst vašeho obličeje.

Make-up roztíráme jemnými tahy vždy od středu ven, tedy až na hranu obličeje. Nezapomínáme ani na krk!

Doporučujeme:

BrushArt Face štětec na make-up, 79 Kč

Mary Kay Brush štětec na tekutý make-up, 264 Kč

Dior Backstage Brush, 1023 Kč

ALTERNATIVA – houbičky a blendery

Klasické houbičky pořídíte v každé drogerii za pár korun a v různých tvarech. Nejčastěji se však setkáte s obdélníkovým a trojúhelníkovým tvarem. Právě druhý zmíněný je možná o něco lepší, jelikož svým úzkým tvarem se dostane i do problematických částí obličeje, kam se velkoplošné štětce dostávají mnohem hůře.

Druhou variantou jsou blendery. Jedná se o poměrně nový výrobek, který si oblíbilo spoustu žen po celém světě. Někdo však tvrdí, že se jedná pouze o marketingový tah. Je tomu opravdu tak? Originální Beauty Blender pořídíte za poměrně dost vysokou cenu, na to, že se jedná pouze o vylepšenou houbičku. Na trhu se však objevily i další blender alternativy, které se dají pořídit za rozumný peníz. Tak co, vyzkoušíte je?

Tip:                                                                                                                                                                        Nezapomeňte houbičku před použitím dostatečně navlhčit, jinak Vás čeká katastrofa a houbička váš produkt doslova „sežere“!

Doporučujeme:

Artdeco Make Up sponges, 99 Kč
A jak jste na tom vy? Používáte make-up štětce nebo raději volíte nanášení prsty? Podělte se s námi o svůj názor!

 

 

2 thoughts on “VELKÝ PŘEHLED ŠTĚTCŮ NA LÍČENÍ: ŠTĚTCE NA MAKE-UP

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *